selma tuğrandan aldığım bu kurabiyeyi evimden hiç eksik etmiyorum ,hiç bayatlamadığı gibi tadıda çok güzel ani gelen misafirlere de hazır ikram oluyor mutlaka denemelisiniz...
- Malzemeler
- 10 adet baklavalık hazır yufka
- 1,5 su bardağı tahin
- 1 bardak şeker
- ceviz
baklavalık yufkadan bir adetini tezgahın üzerine açın içine tahminen 3 kaşık kadar tahini serpiştirip yayın 2 yemek kaşığı kadar şeker ve dövülmüş cevizi serpiştirip yayın ikinci baklavalık yufkayı üzerine yayıp elinizle bastırın yalnız bu işlemi çabuk yapmaya çalışın ( baklavalık yufkalar çok çabuk kuruyup kırılabilir bu arada diğer yufkaların üzerini kapatın hava alıp kurumasın) yufkanın uzun kısmından iki parmak genişliğinde kıvırıp rulo şeklinde sarın baklava dilimleri şeklinde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin üzerleri hafif pembeleşene kadar 180 derecede pişirin servise hazırdır ağızda eriyen bu kurabiyenin uzun süre bayatlamama özelliği vardır.afiyet olsun :)
not arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz
0 yorum:
Yorum Gönder