skip to main |
skip to sidebar
- Harika yumuşacık otlu börek mutlaka deneyin ...
- Malzemeler
- 1 demet ıspanak
- 1 demet ısırgan otu
- yarım kg karışık ot
- yarım kg lor peyniri
- 1 adet kuru soğan
- karabiber arzu ederseniz pul biber
- 1 kg yufka
- 1 bardak zeytin yağı
- 1 bardak su
- üzerine 1yumurta,2 kaşık yoğurt bir miktar sıvı yağ
Yapılışı : yufkaları ikiye ayırın,yağı ve zeytin yağını karıştırın,otları ayıklayıp kök kısımları hariç bol suda bir kaç kez yıkayın suyunu süzdürün otları bir gün önce yaparsanız daha iyi olur ,elinizle oğuşturup soldurun,1 adet irice soğanı ince doğrayın lor peyniri veya istediğiniz peynir şekli kullanabilirsiniz içine atın karabiber ve çok az tuzunu atın peyniriniz tuzlu ise hiç atmayın hepsini birlikte harmanlayın,yarım yufkaya yağlı karışımdan kaşık ile serpiştirin geniş kısmına bolca iç harçtan koyup rulo sarın tepsinin ortasından başlıyerak sıralıyarak yuarlayın istediğiniz şekilde kesip üzerine yumurta yoğurt ve yağ karışımını karıştırıp sürün 200derecede pembeleşene kadar pişirin
not : yağ ve su yetmez ise ilave edebilirsiniz
0 yorum:
Yorum Gönder