skip to main |
skip to sidebar
- 3 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 veya 3 bardak un
- iç malzeme
- haşlanmış tavuk eti
- 1 kutu garnitür,veya1 patates 1 havuç yarım su bardağı bezelye,patates ve havuç küp doğranır kaynatılır,bezelye ilave edilir.
- başamel sos için :.2 kaşık tereyağı ,2 kaşık un 2,3 bardak göz kararıyla süt
Yapılışı : yumurta ,süt ,su ve un mıkserle veya bir tel çırpıcısıyla karıştırılır, bir teflon tava kağıt peçete ile yağlanır kreplerden 1 kepçe dökülür arkalı önlü kızartılır.diğer taraftan tavuk didiklenir garnitürle karıştırılır,beşamel sos için tencereye 2 kaşık tereyağında 2 kaşık un ,un kokusu gidene kadar pembeleşmeden kavrulur içine süt ilave edilerek tuzu ve karabiberi katılır göz kararıyla ne çok koyu ne çok sulu olmamasına bakılarak bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır kreplerin üzerine sürmek için bir kısmı ayrılır, diğerleri tavuk ile karıştırılır ,hazırlanan kreplerin içine doluca 1 kaşık konulur ve krepler her iki taraftan içe doğru katlanır resimdeki gibi sarılır yağlanmış fırın tepsisine dizilir üzerlerine kalan başemel sostan 1 kaşık sürülür varsa kaşar rendelenir 200 derecede pişirilir .afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder