RSS

21 Aralık 2012 Cuma

KURU YEMİŞLİ KURABİYE

www.tips-fb.com

  • serpil pınarbaşı nın yaptığı bu kurabiyeyi çok beğendim, aynı zamanda bomba gibi enerji veren bu kurabiyeyi mutlaka denemeli ve çocuklarınıza yedirmelisiniz içinde tamamen kuru yemişlerin bulunduğu bu kurabiyenin tereyağlı olması özelliğidir aynı zamanda çok lezzetli ağızda eriyen bu kurabiyeyi mutlaka yapın  ve tadına doyamıcağınız bir lezzeti yaşayın, ben  beğendim tarifini alıp sizlerle paylaşmak istedim ellerine sağlık serpilciğim....
  • Malzemeler
  • 500 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • iç malzemesi 
  • 5 adet kuru incir
  • 3 adet elma
  • 1 adet ayva ( olmasa da olur )
  • bir avuç kuru üzüm
  • 1 avuç ceviz 
  • 1 avuç fındık
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • üzerine serpmek için pudra şekeri
Yapılışı : tereyağını,sıvı yağı,yoğurdu,yumurta sarısını,karbonatı,kabartma tozu ve vanilyayı aldığı kadar un ile yoğurun bir kenara çekip 2 saat dinlendirin.ayrı bir tencere içinde küp doğranmış inciri ve kayısıyı,rendelenmiş elma ve ayvayı ,şekeri kuru üzümü,iri dövülmüş cevizi ve fındığı 1 su bardağı su ile suyunu çekene kadar pişirin,arzu ederseniz biraz tarçın ilave edebilirsiniz,iç malzeme ılınınca hamurdan cevizden iri parçalar kopararak merdane ile yuvarlak açın bolca iç malzeme koyarak rulo şeklinde kapatın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin ,pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis yapın afiyet olsun :)
not : bu verdiğim tariften 2 tepsi çıkıyor siz daha az isterseniz ölçünün yarısını kullanın :)

1 yorum:

günlük yaşamım dedi ki...

harika olmuş eline sağlık şekerim