Malzemeler
- 500gr kadayıf
- 250 gr tereyağı
- 250 gr iri dövülmüş ceviz
- şerbeti için
- 5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- yarım limon suyu
- Yapılışı
- şeker ve suyu 10,15 dakika kaynatın limon suyunu sıkıp ocaktan alıp bir kenara çekin,tereyağını eritin ılınınca kadayıfleri geniş bir tepsiye alın yağı az az döküp elinizle yağın kadayıflere yedirin, portakal büyüklüğünde parçalar alarak tezgahın üstünde tepsinizin enine göre uzun açın içine cevizi 2 kaşık kadar yayın yandaki üzerine kapatarak elinizle bükerek tepsiye dizin 200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin fırından çıkarıp şerbetini verin üzerini bir tepsiyle örtün 4,5saat sonra servise hazırdır aynı diyarbakır usulü çıtır çıtı ağızda eriyen bir kadayıf oluyor .afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder