skip to main |
skip to sidebar
- Malzemeler
- 3 adet portakal
- 2 adet yumurta (birinin akı üzerine sürülmek için ayrılıcak )
- 2 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 100 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
- 2 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
Yapılışı : şekeri, yumurtayı,sıvı yağı karıştırın, oda sıcaklığında tereyağını ekleyin,portakalların kabuğunu rendenin iri kısmında rendeleyin kalan portakalların beyaz acı olan kısmını soyup robotta çekin hepsini yumurtalı karışıma ilave edin un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun ,elinizle yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerine yumurta akı sürüp toz şeker serpin ince kesilmiş portakal kabuğuyla süsleyip 190 derecede pişirin .afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder