Malzemeler
- 1 kg yufka
- 1kg karışık ot
- arzuya göre beyaz peynir
- içinin sosu için
- 1,5 bardak sıvı yağ
- 250 gr kadar yoğurt
- Yapılışı : yufkaları üst üste tezkahın üzerine yayın önce ikiye kesin, her yarım parçayı üçe bölün içine iç harçı sürüp ot karışımından koyup rulo sarın ve kendi etrafında cevirip gül böreği şeklinde dolayın yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye dizin üzerine çırpılmış yumurta sürüp 200 derecede pişirin.
- otların baş kısımlarını ve sararmış olan kısımlarını temizleyip doğrayın bol suda 4,5 su yıkayın en son sirkeli suda toprağının ve mikrobunun gitmesi için bekletin ,süzüp elinizle sıkın,peynir, tuz arzunuza bağlı pul biber ve karabiber ekliyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder