RSS

28 Mart 2013 Perşembe

KARIŞIK OTLU GÜL BÖREĞİ

www.tips-fb.com
Funda Güzel den gelen içinde karışık ot ve arapsaçının aromasını verdiği tad harikaydı mutlaka deneyin .) 
Malzemeler


  • 1 kg yufka
  • 1kg karışık ot
  • arzuya göre beyaz peynir
  • içinin sosu için
  • 1,5 bardak sıvı yağ
  • 250 gr kadar yoğurt
  • Yapılışı : yufkaları  üst üste tezkahın üzerine yayın önce ikiye kesin, her yarım parçayı üçe bölün içine iç harçı sürüp ot karışımından koyup rulo sarın ve kendi etrafında cevirip gül böreği şeklinde dolayın yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye dizin üzerine çırpılmış yumurta  sürüp 200 derecede pişirin.
  • otların baş kısımlarını ve sararmış olan kısımlarını temizleyip doğrayın bol suda 4,5 su yıkayın en son sirkeli suda toprağının ve mikrobunun gitmesi için bekletin ,süzüp elinizle sıkın,peynir, tuz arzunuza bağlı pul biber ve karabiber ekliyebilirsiniz.

0 yorum: