- Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 büyük tavuk göğsü et
- yarım çay bardağı svı yağ
- böreğin yapılışı :3 adet yufkanın birini yağlanmış fırın tepsisine büzgülü bir şekilde yayın,aralarına sıvı yağ serperek ikinci yufkayı ve üçüncü yufkayı parçalayarak yerleştirin 190 derecede pembeleşinceye kadar pişirin ,tavuğu haşlayın iri didikleyip bir kenara çekin,gelelim üzerine dökeceğimiz sosunu yapmaya
- sos için :
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya ( yarım çay bardağı sıvı yağ da olabilir)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 diş küçük sarımsak
- çok az tuz
- Yapılışı :sos malzemesinin hepsini karıştırıp muhallebi gibi pişirin, pişirdiğiniz böreğin her tarafına ılık 2 bardak tavuk suyunu döküp üzerini bir tepsiyle örtün ( yumuşaması için) parçaladığınız tavuk etlerini böreğin üzerine yayın en üstüne pişirdiğiniz sosu döküp servis zamanı fırına verin 5 dakika kadar pişirin,üzerine tereyağında kızdırdığınız kırmızı biberi veya çok az salçayı sulandırarak pişirip dökün,dilimleyerek sıcak servis yapın afiyet olsun :).
7 Mart 2013 Perşembe
SOSLU DAMAT PAÇASI
Etiketler:
Börekler,
Tavuk yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder