RSS

23 Mart 2013 Cumartesi

İKİ KATLI ÇİKOLATALI PASTA

www.tips-fb.com
Yüksel  Beder den gelen  tarif :)

  • Malzemeler
  • 5 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı dolusu kakao
  • arasına dökmek için1 bardak vişne suyu
  • krema için
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek dolusu kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 200 gr margarin
  • üzeri için 1 paket çikolata sosu
  • Yapılışı : yumurta ve şekeri 5 dakika kadar mıkserle çırpın,un ve kabartma tozunu ekleyip yağlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp 180 derecede pişirin ,soğutup ikiye kesip vişne suyuyla ıslatın bu arada kremayı  yapın unu süt ile karıştırıp karıştırarak kaynamaya bırakın krema yoğunlaşınca pudra şekeri ve vanilyayı ekleyin ocaktan alıp margarini ekleyip mıkserle çırpın, kekin ortasına dökün kekin yarısını üzerine kapatın ,ayrı yerde çikolata sosunu paketin üzerindeki tarife göre pişirin, ılınınca pastanın üzerine dökün servis zamanına kadar buzdolabına koyun .afiyet olsun :)

0 yorum: