- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- yarım paket kuru maya
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yufkaların üzerine sürmek için ,eritilmiş margarin
- iç harçı için : beyaz peynir ve kaşar karışımı
- Yapılışı : ılık sütü şekeri ve mayayı karıştırıp yumurta, sıvıyağ tuz eklenir tekrar karıştırılır ve un eklenerek yoğurulur yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır ( 14 adet kadar ) 15 dakika üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır,az un ile pasta tabağından biraz büyük açılır erimiş margarin ve salça sürülür peynir karışımı konularak rulo sarılır elinizle ruloyu bükerek simit şekli verilir uç kısımları düğüm olarak alt kısıma saklanır yağlanmış tepsiye dizilir üzerine yumurta sürülür bolca susam serpilerek 200 derecede pembeleşene kadar pişirilir .harika bir açma mutlaka deneyin ,afiyet olsun :)
22 Mart 2013 Cuma
SALÇALI AÇMA
Malzemeler
0 yorum:
Yorum Gönder