skip to main |
skip to sidebar
- Malzemeler
- yarım kg kemiksiz kuzu eti
- 2 adet orta boy patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 orta boy patates
- 1çay bardağı bezelye
- 250,300 gr taze fasulye
- 1dolu kaşık salça
- 1 baş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 3,4 adet yeşil biber
- 3,4 adet domates
- zeytin yağı
- maydanoz
Yapılışı : tüm sebzeleri ayıklayın yıkayın taze fasulyeyi ayıklayıp üçe dörde bölün patatesi,patlıcanı kabağı küp küp doğrayın soğanı yemeklik doğrayın sarımsağı diş diş ayıklayın derin bir kaba hepsini koyun domatesin yarısını içine kabuklarını soyup koyun yarısını üzerine ayırın.aynı şekilde biberde öyle yapın salçayı tuzunu yağını bezelyeyi maydanozu ince kıyın ve etini koyup bir güzel karıştırın bir fırın kabına koyun üzerini domates ve biberle süsleyip 1,5 bardak su ilave ederek fırına verin ,bir süre piştikten sonra su gerekiyorsa biraz su ilave edin,üzerinin yanmaması için folyo veya yağlı kağıt ile örterseniz daha iyi olur, piştikten sonra maydanoz ile servis yapın .afiyet olsun :)
2 yorum:
Şahane gözüküyor.
Hele şu günlerde nasıl güzel olur.
Ellerine sağlık canım.
teşekkür ederim canım,
Yorum Gönder