RSS

30 Haziran 2012 Cumartesi

TAVUK KIYMASINDAN DALYAN KÖFTE

www.tips-fb.com


Tavuk etim vardı,nasıl değerlendiririm diye düşünürken aklıma tavuklu dalyan köftesi yapmak geldi, tavuk etini rondodan çekip,kıyma yaptım harika bir köfte oldu  buyrun tarifi :)
Malzemeler
  • 350 gr tavuk kıyması
  • 1yumurta
  • 1 kuru soğan
  • maydonoz
  • kekik,karabiber,tuz
  • galeta unu
  • iç harçı için :1 havuç ,1 patates 1 çay bardağı bezelye(  küp küp doğranmış ve haşlanmış olacak ) veya garnitürde kullanabilirsiniz
  • köftenin üzerine domates ve rendelenmiş kaşar
Yapılışı : tavuk kıyması,rendelenmiş soğanı,ince kıyılmış maydanozu,tuzu,karabiberi,kekiği,yumurtayı hepsini birden galeta unu ilave ederek yoğurun,elinizi yağlıyarak hamburger büyüklüğünde köfteler yapın içine haşlamış olan bezelye,patates ve havuçtan bir kaşık koyup yuvarlayın üzerine birer dilim domates koyup fırına verin,köftelerin  pişmesine yakın fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar koyup tekrar fırına verin, kaşarlar eriyince servise hazırdır, yanında patates püresi veya baharatlı fırında pişen patatesle servis yapın.afiyet olsun :)

0 yorum: