- Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- içi için : peynir ,7 yumurta,tereyağı
- Yapılışı : ılık sütün içine mayayı ve şekeri koyup karıştırın sırasıyla yumurtayı ,yağı tuzu,koyup aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapın ( takriben 2,5 veya 3 bardak kadar un alıyor) zamanınız varsa 1 saat kadar bekletin,( benim zamanım yoktu yarım saat beklettim )hamuru tekrar yoğurun 7 parçaya bölün hafif unlayarak merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde oval şekilde açın eritilmiş tereyağından bolca sürün peynir koyun ( ben biraz kaşarda koydum) kenar kısmını kalınca kayık şeklinde kapatın tam ortasına taşırmadan yumurtayı kırın,kenar kısmına yumurta sarısı sürüp yağlanmış tepsiye dizin 200 derecede pişirin, piştikten sonra üzerine tekrar tereyağı sürün servis yapın afiyet olsun :)
12 Mayıs 2013 Pazar
YUMURTALI POĞAÇA EKMEK
Etiketler:
hamur işleri,
KAHVALTILIKLAR,
Poğaçalar
0 yorum:
Yorum Gönder