skip to main |
skip to sidebar
- Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardak şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yapılışı :yumurta şeker 2 dakika kadar çırpılır süt ve yağ eklenir karıştırılır,un kabartma tozu vanilya eklenir çırpılır hamur ikiye ayrılır birisine kakao eklenir iyice karıştırılır yağlanmış kek kalıbının tam ortasına beyaz olan kek hamurundan 3 kaşık kadar dökülür,tam dökülen hamurun üzerine kakaolu hamurda 3 kaşık dökülür böylelikle tüm hamur bitene kadar bu işlem yapılır ( Zebra kek gibi kekler bölümünden bakabilirsiniz ) 190 derecede pişirilir kekin pişmesini anlamanız için kekin tam ortasına bıçak veya kürdan batırarak anlayabilirsiniz bıçak temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder