RSS

11 Mayıs 2013 Cumartesi

TAVUKLU BÖREK

www.tips-fb.com
Duygu özerbay özgenden gelen bir tarif daha :)


  • Malzemeler
  • 4adet yufka
  • 1 kase su ve sıvıyağ karışımı ( eşit ölçüde)
  • içi için
  • 1 tavuk  göğsü ( haşlanmış)
  • 1 su bardağına yakın garnitür

  • Başemel sos için
  • 2 bardak süt
  • 1 dolu tepeleme kaşık un
  • 1 kaşık tere yağı ve 1 kaşık sıvıyağ
  •  karabiber ve tuz
  • üzerine sürmek için 1adet yumurta
  • Yapılışı: önce başemel sosu yapmak için tereyağı ve sıvıyağda unu pembeleşmeden kavurun bir tel çırpıcı yardımıyla azar azar sütü ilave ederek pişirin muhallebi kıvamına gelip göz göz olunca ocaktan alın tuzunu ve karabiberini haşlanmış olan didiklenmiş tavuğu ve garnitürü koyun ( garnitür kullanmak istemiyorsanız koymıyabilirsiniz ) hepsini karıştırıp bir kenara çekin ,yufkaları tek olarak tezgahın üzrine açın bir fırça yardımıyla yağlı sudan her tarafına sürüp üçer parmak genişliğinde uzun uzun kesin yufkanın uç kısmına tavuk harçından bolca koyup üçgen şeklinde bir sağ tarafa bir sol tarafa çevirerek muska şeklinde sarın uç kısmını suyla ıslatın (yufkanın yapışması için ) yağlı kağıt veya yağlanmış tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürün yumurtanın içine çok az sıvı yağ koyarsanız börekleriniz parlak olur 180 derecede pişirin .afiyet olsun :)

0 yorum: