- Malzemeler
- 3 adet yufka
- içinin sosu için
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı un
- 1 su bardağına yakın su
- iç malzemesi için : lor peyniri veya beyaz peynir,maydanoz
- Yapılışı : sıvı yağı unu karıştırıp çırpın, suyu yavaş yavaş ekleyerek krep kıvamında olana kadar karıştırın,tek yufkayı tezgaha açın içine hazırladığınız sosu sürün yufkanın her iki ucunu ortada birleştirin tekrar sos sürün,yufkanın diğer uç kısımlarını da katlayarak kare yapın( bohça gibi) tekrar sos sürün,kenar kısmına peynir koyup rulo sarın bu şekilde sosunu çekmesi için aceleniz var ise 10 dakika bekletin,aceleniz yok ise akşamdan yapıp sararsanız daha iyi olur pişireceğiniz zaman 2,veya üç parmak genişliğinde kesip üzerine susam ve sıvı yağ sürerek 190 derecede pembeleşene kadar pişirin .afiyet olsun :)
13 Nisan 2013 Cumartesi
KREP SOSLU BÖREK
Hatice dal dan gelen tarif : yaptığı börek çok değişik ,hazır yufkayla olmasına rağmen sanki mayalı hamurla yapılmış gibi yumuşacık pratik bir börek olmuş ,bende hemen tarifini alıp sizlerle paylaşmak istedim:)
0 yorum:
Yorum Gönder