skip to main |
skip to sidebar
- Malzemeler
- 1 su bardağı kuru börülce
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 orta boy kuru soğan
- 3 adet taze soğan
- 1 bağ dereotu
- 6,7 adet kornişon turşu
- zeytinyağı, tuz,pul biber
- limon suyu
- Yapılışı : kuru börülceyi yıkayıp yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzüp kenara çekin ,kuru soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında sarartın pilavlık bulguru ekleyip1dakika kadar kavurun suyunu ve tuzunu ilave edip pişirin ( aynen bulgur pilavı gibi) demlenmeye bırakın,bu arada taze soğanı dere otunu turşuyu doğrayın börülceyi ve bulguru karıştırın damak tadınıza göre limon suyu, tuz ve pul biberi ekleyip servis tabağına alın muhteşem bir salata oluyor.afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder