Dilek ince kulaktan gelen bir tarif :)
kişi, sayısına göre palamut balığını alın veya aldığınız yerde temizletip kafa kısımlarını çıkartıp ikiye böldürün ( palamut balığı yeni çıktığı için küçük oluyor ) fırın kabını yağlayın,balıkları yıkayıp temizledikten sonra elinizle tuzlayın bir kenara çekin bu arada bolca kuru soğanın kabuğunu soyup dilimleyin,limonu dilimleyin ,domatesi dilimleyin,önce soğanları ardından balıkları limonu koyun, en üstüne domatesleri dizin , arzunuza göre yağını döküp 200 derecede pişirin üzeri kızarıp suyunu çekince fırından alıp ince kıyılmış maydanoz serpiştirin, not : arzu üzerine yeşil biberde koyabilirsiniz zevkinize kalmış.yanında bol yeşi,l salata ile servis yapın ,afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder